Mrt

Arnavutköy İbrahim Özaydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Erasmus+ projesi kapsamında ortak olduğumuz "3D Yazıcılar ve Robotik Kodlama ile Mesleki Eğitimin Çekici Hale Getirilmesi" isimli projenin Türkiye ayağında Romanya, Portekiz ve Güney Kıbrıs'tan gelen öğretmen ve öğrencilerden oluşan grubumuzu İTO Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ahmet ÖZER, İTO Meclis Üyesi ve Eğitim Bölge Koordinatörleri Sayın Mustafa Büyükdede, Sayın Dr. Ayhan ETYEMEZ ve Sayın Mehmet Barış DARYAL İTO Merkez Binasında öğle yemeğinde ağırladılar. Grubumuzda yer alan mühendis ve teknik öğretmenlerin İstanbul ve İş dünyası ile ilgili sorularını yanıtladılar. Okulumuz adına misafirperverlikleri için kendilerine çok teşekkür ederiz.

Mrt

Erasmus+ projesi kapsamında ortak olduğumuz "3D yazıcılar ve Robotik kodlama ile Mesleki Eğitimin çekici hale getirilmesi" isimli projenin Türkiye ayağında Romanya, Portekiz ve Güney Kıbrıs'tan gelen öğretmen ve öğrencilerden oluşan grubu okulumuzda ağırladık. Projeye dahil olan diğer ortaklarımız İtalya ve Litvanya toplantılara online katıldılar. Proje kapsamında geliştirmiş olduğumuz müfredatın pilot uygulamasını okulumuz atölyelerinde gerçekleştirdik. Misafirlerimizi makamında ağırlayıp Türk Eğitim sistemi hakkında bilgi verip sorularını yanıtlayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasip Turhan'a; ayrıca etkinliğimiz süresince yanımızda olup desteğini esirgemeyen İTO Meclis Üyesi Sayın Mustafa Büyükdede'ye ve @istmtal okul müdürü Sayın Talha BEKTAŞ'a  öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına çok teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 101. yıl dönümü anısına, "İstiklal Marşı Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" programı gerçekleştirildi. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Öğretmenlerinin danışmanlığında öğrencilerimiz tarafından hazırlanan bu güzel program için öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz

Ock

Guinnes rekorlar kitabına dünyanın en büyük robotik yarışması olarak adını yazdıran ve Robotics Eğitim ve Yarışma Vakfı tarafından düzenlenen VEX Robotics Turnuvaları başladı. Okulumuz İOMTAL bu sene ilk defa VEX Robotics de yer almanın gururunu yaşıyor. Takımların ittifak kurarak mücadele ettikleri bir formata sahip olan yarışmada; her yıl heyecanlı bir mühendislik problemi oyun formatında veriliyor. Bilişim Teknolojileri alanı öğrencilerimiz mentör öğretmenleri eşliğinde üzerinde çalıştıkları robotları ile yıl boyunca yerel, bölgesel, ulusal kapsamda yapılacak turnuvalara katılacaklar. Hedef Dünya Şampiyonası... Öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ara

Okulumuz fuaye alanında düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisinin açılışını Arnavutköy Kaymakam vekili İstanbul Vali Yardımcısı Sn M. H. Nail ANLAR ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasip TURHAN'ın katılımıyla yaptık.

TUBİTAK tarafınan 8 farklı alanda kabul gören toplam 18 projemiz geleceğin bilim insanları olan öğrencilerimiz ve danışman öğretmenleri tarafından ziyaretçilere sunuldu.

Sergilediğimiz her bir projede emeği bulunan öğretmen ve öğrencilerimize, katkısı bulunan tüm paydaşlarımıza ve bizleri yalnız bırakmayan misafirlerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Sultanahmet MTAL' de yapılan 2021-2022 eğitim öğretim yılı açılış törenine okulumuz davet edildi. Elektrik Elektronik alanı Araştırma Geliştirme projelerimizden olan UVC Sterilizasyon Cihazı ve Ozon Jeneratörü  projelerimizi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi Bakanımız Mustafa VARANK, Milli Eğitim Bakanımız Mahmut ÖZER, Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürümüz Kemal Varın NUMANOĞLU, Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanımız Serkan Gür, İl MEM Müdürümüz Levent YAZICI'nın da yer aldığı heyete sunduk. Ürettiğimiz dezenfektan, kolonya gibi kimyasal ürünlerimizi sergiledik. İstanbul Mesleki Eğitimini temsil etmenin gururunu yaşadık. Üreten okul @iomtal

Tem

2021 LGS yerleştirme sonuçlarına göre okulumuz en yüksek %10'luk dilimden öğrenci almıştır. Yerel yerleştirmede okulumuza öğrencilerimiz 98-70 ortalama arasında yerleşmiştir. 290 kişilik kontenjanımızın tamamı dolmuştur. İkinci yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 09/08/2021 tarihi itibariyle değerli velilerimizi kesin kayıt ve ders seçimi işlemleri için sevgili öğrencilerimizle birlikte okulumuza bekliyoruz.

Tem

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır.

Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

Aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi minnet ve saygı ile anıyoruz.

Tem

4-11 Temmuz tarihleri arasında Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından MAKEDONYA / Ohri şehrinde düzenlenen ULUSLARASI BALKAN ÜLKELERİ İZCİLERİ KAMPI'na katılan izcilerimiz Türkiye'ye döndü.Okulumuz izcilerinden Samet Can GEZİCİ ve Eren KARA'nın katıldığı faaliyet esnasında izcilerimiz,  OHRİD,,STRUGA, ÜSKÜP, KALKANDELEN(Tetova) ve KOSOVA'da Piriştina ve Prizren Şehirlerini de gezip dolaştılar.Yeni faaliyetlerde buluşmak dileğiyle.

Haz

23 Haziran 2021 tarihinde Polonyadan okulumuza Erasmus+ okul ortaklığı programı kapsamında hazırlanan "Tek Kraliçe Matematik" projemiz için gelen öğretmen ve öğrencilerimiz ile okul-sektör işbirliği paydaşımız BAYKAR'a teknik ziyaret gerçekleştirdik.

Haz

T.İ.F. Makedonya'da düzenlenecek olan "KALKANDELEN MİLLİ BİLİNÇ FAALİYETİ"(Balkan Ülkeleri Ohri Uluslararsı izci Kampı) ne okulumuz izcilerinden, Eren KARA ve Samet Can GEZİCİ katılacaktır.