İSTANBUL / ARNAVUTKÖY - İbrahim Özaydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kas

Kimya Teknolojisi alanı mol biriminin gerçekleri hakkında bilgilendirme yapmak ve avogadro sayısı ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla  hazırladıkları etkinlikle 23 Ekim Dünya Mol Günü'nü kutladılar.

Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Kas

Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonumuz kapsamında okulumuza iş başı gözlem için gelen meslektaşlarımız; okulumuzun  üst düzey teknolojik alt yapısını, mesleki eğitim müfredatımızı, nitelikli proje ve uygulamalarımızı yerinde gözlemlediler. Ayrıca derslerimize de giren misafirlerimiz öğrencilerimizle de vakit geçirdiler.

Kas

Geçen yıl katıldığı her turnuvadan ödülle dönen takımlarımız, 2022-2023 sezonu için çalışmalarına başladı. Biz bu işi çok seviyoruz!

IoRobot yeni sezona hazır! Okulumuzun ödüllü robot takımı IoRobot, bu yıl da FRC, VeX, TeknoFEST ve MEB Uluslararası Robot Yarışması için üye alımlarını tamamladı.

Kas

Okulumuzu Gülşah Kozmetik firması İnsan Kaynakları Müdürü Adem ŞEN ziyaret etti. Okul Müdürümüz Saadet BEKTAŞ, Kimya Teknolojileri Alan Şefimiz Mehmet UYSAL ve Kimya Öğretmenimiz Rule DERİN ile yapılabilecek işbirliklerini planladılar.

Kas

Okul Sanayi İş Birliği MeetKAP Projesi kapsamında düzenlediğimiz etkinlikte KOBİ Uzmanı Hande DEMİROĞLU konuğumuz oldu. Öğrencilerimize "KOSGEB Girişimcilik Destekleri" konusunda bilgilerini aktardı. Kendilerine teşekkür ederiz.

Kas

Bugün okulumuzda MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Bitexen Düzcespor As Başkanı Ekrem KAP'ı misafir ettik. Kendisine okulumuzun vizyonundan ve robot takımımızın yürüttüğü projelerden bahsetme fırsatı bulduk. Başkanımıza nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Ekm

#ErasmusDays2022 etkinliği kapsamında okulumuzda 13 ve 14 Ekim 2022 tarihlerinde Erasmus Günlerini kutluyoruz! Bugünkü etkinliklerimizde Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasip TURHAN'ı da ağırladık.

Dünya çapında kutlanan bu etkinlik için hem haritada hem de öğrencilerimizin gönüllerinde yerimizi aldık. Biz bu işi seviyoruz!

Ekm

MESEM Ustalık Telafi Programı kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Yaba Yapı Donanımları A.Ş. arasında, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasip TURHAN ve Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitimden sorumlu Şube Müdürü Yakup ÇUKADAR'ın katılımlarıyla protokol imzalandı. Okul müdürümüz Saadet BEKTAŞ ve Hadımköy MTAL okul müdürü Ahmet ÖZKAN, protokolde programın uygulayıcı tarafları olarak yer aldılar.

Ekm

IoRobot DOF Robotics'de! Okulumuz FRC takımı 7086, bugün DOF Robotics Kurucusu ve Başkanı Mustafa Mertcan'ı ziyaret etti. Fabrika gezisi esnasında son derece keyifli anlar yaşayan takım üyelerimiz, kıymetli tavsiyeleri ve misafirperlikleri için Mustafa Mertcan ve ekibine bir kez daha teşekkür ettiler.

Ekm

TOBB Projektör 2022 Projesi kapsamında ilk 10 takım arasında yer alarak başarı gösteren "Eternal" takımımız melek yatırımcı ve mentörlük desteği için MÜSİAD'a davet edildi. Medikal sektöründe faaliyet gösteren işadamlarına ve yatırımcılara sunumlarını gerçekleştiren öğrencilerimiz yatırım süreci ile ilgili bilgi edindiler.

Ekm

İstanbul'un düşman işgâlinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve İstanbul'un kurtuluşunu sağlayan başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere; işgâle direnen, bu güzel vatanın her toprağında mücâdele ederek fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi râhmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize saygı ve şükrânlarımızı sunuyoruz.

Ekm

Akredite okulumuz Erasmus+ hareketlilikleri için aday öğrenci seçimlerini tamamladı! Okul proje ekibimiz, mülakatlara gelen öğrencilerimizi değerlendirdi. Katılımın yoğun olduğu seçmelerde, öğrencilerimiz Mesleki Alan Becerileri, Yabancı Dil Becerileri ve Sosyal Becerilerini göstermek için kıyasıya yarıştılar.

Our accredited school has completed the audition of candidate students for Erasmus+ mobilities! The School Project Team evaluated the participating students in the interviews. Our students have competed fiercely to show their Vocational & Technical Skills, Foreign Language Skills and Social Skills in the auditions with high participation.

Ekm

Okulumuzun geçen yıl imzaladığı protokoller meyvelerini vermeye başladı. Balıkçı Kimya ürünlerinin bir kısmı, bu yıl İOMTAL Kimya Teknolojisi Alanı tarafından üretilmeye başlayacak. Kimya alan şefimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ekm

Flokser Tekstil Yetkilileri Ali DİLBAZ, İlker SERTBAŞ ve Özden TİMURLENK ÇELİK'i okulumuzda ağırladık. Bakanlığımızın önemli projelerinden biri olan MESEM programı ve Ustalık Telafi Programı hakkında bilgilendirdik. Okul Müdürümüz Saadet Bektaş ve Hadımköy MTAL Müdürü Ahmet ÖZKAN yapılabilecek çalışmalar konusunda firmamız ile işbirliği kararı aldı.

Eyl

Arnavutköy Belediyesi Bilişim Akademisi tarafından düzenlenen ödüllü oyun geliştirme yarışmasına okulumuz bilişim teknolojileri alanı öğrencilerinden oluşan dört takım ile katılıyoruz. Dört gün sürecek olan yarışma kapsamında öğrencilerimiz eğitsel temalı bir oyun geliştirerek jüri üyelerine sunumlarını gerçekleştirecekler. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyoruz.