May

Okulumuz Kimya Teknolojisi ve Elektrik Elektronik Teknolojileri alanlarından 8 öğrencimiz ve 1 öğretmenimizi, Erasmus+ kapsamında  kısa dönem staj hareketliliklerini gerçekleştirmek üzere Avusturya’nın Viyana şehrine uğurladık. İşletmelerinde beceri eğitimlerine başlayan öğrencilerimiz, mesleki becerilerini geliştirerek boş zamanlarında da kültürel gezilere katılıyorlar. Ekibimize başarılı bir staj dönemi diliyoruz! Viel Glück!

May

Okulumuz İngilizce Öğretmenlerinden Şahin Gökmen tarafından yürütülmekte olan English in Profession isimli e-Twinning projesi kapsamında Habitat Derneği, öğrencilerimize uzaktan eğitim yolu ile KANVAS İş Modeli Eğitimi verilmiştir. Bu eğitimle öğrencilerimize tasarım odaklı düşünme yeteneği kazandırabilme ve geleceğe dair meslek planları yapabilme becerisi kazandırılması hedeflenmiştir.

May

IOROBOT, Dallas’da Frontiers of Flight Müzesini gezdi. Aerodinamik ve astrofizik atölyelerine katılan takım üyelerimiz, planetaryumda astronomi etkinliği yaptı. Öğrencilerimiz, keyifli vakit geçirdikleri müzede, 1969’da Ay’a gönderilen Apollo-7’nin kapsülünü incelediler.

May

VEX Robotik Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etmek için ABD’de bulunan öğrencilerimiz, Kuzey Teksas Türk Amerikan Topluluğu tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine katıldı

May

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında düzenlenen yarışmada, Nesne Tasarımı kategorisinde dereceye giren Grafik Tasarımı ve Fotoğraf alanı öğrencimiz Şevval TORUN’u ve danışman öğretmenimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

May

OMTAL TOBB Projektör’de yine finalde! Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İGGK tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen TOBB Projektör 2024 Yarışması’nda toplam 1017 başvuru arasından ilk 60 takım arasına girerek finale kalmaya hak kazanan MeeTalk ve Nozon projeleri girişimcilik eğitimlerinin ilk oturumunu tamamladılar. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

May

Vex Robotics 2024 yılı Ulusal Yarışması  Türkiye Şampiyonu olan okulumuz IOROBOT #34001A ve ittifakımız İstanbul Havalimani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ROBOTIST #34100A robot takımlarını ABD'nin Teksas Eyaletinin Dallas şehrinde gerçeklestirilecek Vex Robotics 2024 Dunya Şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmek ve bayrağımızı dalgalandırmak üzere öğrencilerimizi ve ögretmenlerimizi uğurladık.

May

Türkiye Şampiyonu olarak ABD’de gerçekleştirilecek Vex Robotics 2024 Dünya Şampiyonasına katılacak takımımızın en büyük destekçisi Türkiye Ulusal Ajansı oldu. Öğrencilerimize hediyelerinden ve desteklerinden ötürü Türkiye Ulusal Ajans başkanı Sayın İlker ASTARCI’ya teşekkür ediyoruz.

May

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İGGK tarafından yürütülen ve bu sene üçüncüsü düzenlenen TOBB Projektör 2024 Yarışması’nda toplamda 1017 başvuru arasından ilk 60 takım arasında yer alarak MeeTalk ve Rabio isimli iki projemizle finale kalmaya hak kazandık!

May

Barış ve sevginin gücünü, dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemini gösteren Nevruz'un tüm insanlığa barış, kardeşlik ve umut getirmesini diliyoruz.

May

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerine, Kızılay Arnavutköy Şubesi tarafından “Afetlerden Korunma Bilinci ve Çadır Kurma Eğitimi" verildi. Kızılay Marmara Afet Müdahale Merkezi uzmanlarının katıldığı etkinlikte, okulumuz öğretmen ve öğrencileriyle faydalı bilgiler paylaşıldı. Etkinliği düzenleyen Arnavutköy Kızılay Şubesi ve Kızılay Marmara Afet Müdahale Merkezi’ne teşekkür ederiz.

May

Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü töreninde, milli birlik ve beraberliğimiz için canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi andık. Bu özel günde hazırladıkları anlamlı tören için görevli tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuz öğrenci meclisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü kapsamında Hadımköy Şehitliği’ni ziyaret etti.

May

Ülkemizde EducatRobotics tarafından organize edilen, dünyanın en geniş katılımlı robot yarışması VEX Robotics Türkiye Şampiyonası’nda okulumuz ekibi IOROBOT, ittifakımız İstanbul Havalimanı MTAL takımı robotIST ile birlikte Türkiye Şampiyonu olmuş ve ülkemizi Amerika Birleşik Deveketleri’nin Texas eyaletinde gerçekleştirilecek Vex Robotics 2024 Dünya Şampiyonası’nda temsil etme hakkı kazanmıştır. Mentörlerimizi ve takım üyelerimizi tebrik ediyoruz!