İSTANBUL / ARNAVUTKÖY - İbrahim Özaydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tem

İbrahim Özaydın Ergin İzci Ocağı öğrencilerimizden Melike Işık, asrın afeti olan Hatay deprem bölgesindeki çalışmaları sebebiyle, Cesaret ve Feragat belgesi ile nişanını, Kuzey Makedonya’da, TİKA Üsküp Koordinatörü Sayın Mehmet BAYRAK ve Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Sayın Hasan Dinçer SUBAŞI'dan aldı. İzci öğrencimizi bu anlamlı nişan için yürekten tebrik ediyoruz.

Tem

22 Haziran- 01 Temmuz 2024 tarihleri arasında, Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenecek olan ve Yunanistan, Karadağ, Hırvatistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Sırbistan, Kosova, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Bulgaristan yol güzergahında, “Uluslararası Balkan Ülkeleri Milli Bilinç Faaliyeti”nde bizi temsil edecek olan İbrahim Özaydın Ergin İzci Ocağımızın izcilerinden öğrencimiz  MELİKE IŞIK'ı yolcu ettik. Kendisine başarılı faaliyetler diliyoruz.

Tem

İbrahim Özaydın Ergin İzci Ocağı İzcileri Ağva İleri Seviye İzci Kampını tamamladı. İzcileirmiz tamamen doğal bir ortamda ve konfor alanlarından uzakta kamp kurdular. Gece nöbetlerini tutup, pusula, şifreleme, Mors, izcilik terminolojisi, düğümler, bağlar, izcilik marş ve şarkıları, gece tatbikatları, deniz eğitimi, kamp ateşleriyle dolu bir hafta geçirdiler.

Haz

2024 mezunları, yolunuz açık olsun!

Göz açıp kapayıncaya kadar birinci sınıftan mezuniyete eriştiler. Bugün bir döneme veda ediyor ve bir sonrakini heyecanla bekliyoruz. Mezun öğrencilerimizi tebrik ederiz! Her zaman IOMTAL’i gururlandıracağınızdan eminiz.

Haz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından bu sene 3.sü düzenlenen TOBB Projektör 2024 Yarışması’nda “Nozon” isimli projemizle, finale kalan 60 takım arasından 2. olmaya hak kazandık. Genç girişimcilerimizin projeleri için iki yatırımcı desteği aldık. Bu süreçte fedakarca çalışan öğrencilerimizi ve emeklerinden ötürü danışman öğretmenimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Haz

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Okul Portfolyo Projesi” kapsamında, okulumuzun portfolyo girişlerini gerçekleştirdik ve süreç sonunda Teşekkür Belgesi almaya hak kazandık. Nitelikli okul IOMTAL!

Haz

Okulumuzda 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek IOMUNTRAIN’24 etkinliğimiz bugün başladı! Farklı okullardan danışman öğretmenlerimizi ve delegelerimizi misafir ettik. MUN kulübümüzün organize ettiği etkinliğimize açılış seremonisi ile başladık ve ILO, UNDP, UNFCCC komite eğitimlerimiz ile devam ettik. Delegelerimize ve danışman öğretmenlerimize keyifli katılımları için teşekkür ediyoruz!

Haz

2023-2024 eğitim öğretim yılında 119 sporcu öğrencimiz ile katıldığımız 37 farklı bireysel ve takım sporlarında 30 farklı kategoride derece elde edilmiş ve 16 kupa kazanılmıştır. Bugün öğrencilerimize madalyalarını takdim ettik. Ulusal ve uluslararası turnuvalarda ödül alan robot takımlarımıza sertifikalarını verdik. Okulumuz şampiyon münazara takımının madalyasını ve ödülünü takdim ettik. Öğrencilerimizi, ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda destekleyerek nitelikli ve başarılı bir nesil yetiştirme yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Haz

Habitat Derneği ve UNICEF ortaklığında yürütülen Geleceği Eşitle Projesi kapsamında düzenlenen Genç Girişimciler Fikir Maratonu’na ekiplerini kurarak başvuru yapan öğrencilerimiz, yenilikçi çözüm önerileri geliştirmek için Facebook Istasyon’da diğer ekiplerle bir araya geldiler

Haz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İstanbul Genç Girişimciler Kurulu tarafından üçüncüsü düzenlenen TOBB Projektör Yarışması’nda 1017 başvuru arasından ilk 60 takım arasında yer alan takımlarımız girişimcilik eğitimlerini tamamlayarak final sunumunu gerçekleştirdiler. Öğrencilerimize girişimcilik yolculuğunda başarılar dileriz.

Haz

Yeşil Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Fikir Maratonu Çalıştayı için Ankara’da bulunan danışman öğretmen ve öğrencilerimiz, sunumlarını gerçekleştirdi. Yürütülen çalıştayda Türkiye’nin çeşitli okullarından öğrencilerle bir araya gelen ekibimiz, verimli ve keyifli zaman geçirdi. Görevli öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Haz

Bugün okulumuzu Urtim Global'in degerli yetkilileri Sayin Abdülkadir Bakırtaş ve Sultan Cellek ziyaret etti. Robot takımlarımızı tanıttık ve projelerimizi anlattik. Nazik ziyaretleri için kendilerine çok teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuzda EKA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali TAŞDEMİR ve  Ayşegül AKDENİZ’i misafir ettik. Alanlarımızı ve atölyelerimizi tanıttık, katıldığımız yarışmalardan bahsettik. Nasil ziyaretleri için kendilerine teşekkür ederiz.

Haz

Bugün okulumuzda, Yavuz Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş Finans Müdürü İrem YAVUZ KARACAOĞLU’nu misafir ettik. Robot takımlarımıza verdikleri desteklerden ötürü kendisine teşekkür etme fırsatı bulduk. Robotik ve mühendislik atölyelerimizi tanıttık ve okulumuz alanlarını anlattık. Yürüttüğümüz ve planladığımız projelerden bahsettik. Kendisine nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Haz

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, kaymakamlığımız tarafından hazırlanan ilçe törenin ardından okulumuzda 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramımızı coşkuyla kutladık. Gençlik festivalinde Milletvekilimiz Sayın Şengül KARSLI’yı, Vali yardımcısı Arnavutköy Kaymakamımız Sayın Mahmut HERSANLIOĞLU’nu, Arnavutköy Belediye Başkanımız Sayın Mustafa CANDAROĞLUN’u, Garnizon Komutanımızı, İlçe Spor Müdürümüz Sayın Kemal ZAMHER’i ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasip TURHAN’ı standımızda ağırladık. Resmi geçitte ise İbrahim Özaydın Ergin İzci Ocağı öğrencilerimiz çelenk merasimine katıldı.

Bayramımız kutlu olsun!