T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ARNAVUTKÖY - İbrahim Özaydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Aday Öğrenci Portalı

Okul tanıtım kitapçığına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Okul Tanıtım Broşürü

 

 

 

1.Okul proje okulu mudur?

Okulumuz Mesleki ve Teknik Eğitim kapsamında eğitim öğretim veren ve Mesleki Eğitimde Erasmus+ Akreditasyonuna sahip nitelikli bir proje okuludur.

  2.Okulda hangi alanlar ve dallar bulunmaktadır?

Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim Teknolojileri, günümüzün en popüler meslek dallarından birisidir. Hemen hemen her şirketin bünyesinde bir departmanı bulunan Bilişim Teknolojileri alanı, geleceği yazan ve tasarlayan, meraklı ve problem çözmeyi seven geleceğin yazılımcılarını, Bilişim Teknolojisi yöneticilerini bekliyor.

Öğrencilerimiz, Anadolu Teknik Programı (ATP) ve Anadolu Meslek Programı (AMP) olmak üzere 2 ayrı öğretim programında eğitim - öğretim görmektedirler. ATP programına öğrencilerimiz LGS puanlarına göre yerleşmekte, Hazırlık + 4 yıl olmak üzere toplam 5 yıl süresince eğitim almaktadırlar. AMP programı ise Merkezi Yerleştirmeye göre öğrenci almakta, öğrencilerin Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) baz alınmaktadır.

Alanımızda, Ağ İşletmenliği ve Siber Güvelik ile Yazılım Geliştirme olmak üzere 2 dalda eğitim – öğretim görmekte; döner sermaye kapsamında atölye kurulumu, bilgisayar donanım kurulumu vb. gibi üretimler öğretmen gözetiminde öğrenciler tarafından yapılmaktadır.

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Alanı

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Türkiye’de ve dünyada önemi giderek artan bir alandır. Günümüz iş ortamında, birçok alanda bilgi ve beceriye sahip elemanlar aranmaktadır. Büyük küçük fark etmeksizin aklınıza gelebilecek bütün şirketlerde iletişime ve yeniliklere açık, sorumluluk sahibi, nitelikli asistanlara ihtiyaç vardır.

Öğrencilerimiz alanımıza Anadolu Meslek Programı (AMP) dahilinde, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) ortalamaları baz alınarak yerleşmektedirler. Alanımızın eğitim süresi 4 yıldır.

Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı

Elektrik Elektronik Teknolojileri alanı, en son bilgi ve uygulamaları, en yeni yöntem ve araçlarla öğrenme imkanı sağlanmaktadır. Otomotivden sağlığa, enerjiden haberleşmeye kadar pek çok sektörle ilgilidir. Laboratuvar ve atölyelerimiz, gerek fiziksel mekan gerekse teknik donanım bakımından, pratik becerilerinizi artıracak yeterliliğe sahiptir.

Öğrencilerimiz, Anadolu Teknik Programı (ATP) ve Anadolu Meslek Programı (AMP) olmak üzere 2 ayrı öğretim programında eğitim-öğretim görmektedirler. ATP programına öğrencilerimiz LGS puanlarına göre yerleşmekte, Hazırlık + 4 yıl olmak üzere toplam 5 yıl süresince eğitim almaktadırlar. AMP programı ise Merkezi Yerleştirmeye göre öğrenci almakta, öğrencilerin Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) baz alınmaktadır.

Alanımızda, Endüstriyel Bakım - Onarım ile Elektrik tesisatları ve Dağıtımı olmak üzere 2 dalda eğitim – öğretim görmekte, alanında tecrübeli öğretmenlerimiz refakatinde döner sermaye kapsamında, üretim yapılmaktadır.

Grafik ve Fotoğraf Alanı

Grafik ve Fotoğraf Alanı, sektörel üretimin görsel pazarlama kolunu renklendiren en önemli alanlardan birisidir. Daha çok insana ulaşmanın, daha büyük pazar payı elde etmenin güncel yollarının öğretildiği mesleki bölümdür.

Öğrencilerimiz alanımıza Anadolu Meslek Programı (AMP) dahilinde, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) ortalamaları baz alınarak yerleşmektedirler. Alanımızın eğitim süresi 4 yıldır.

Kimya Teknolojisi Alanı

Kimya Teknolojisi temizlikten gıdaya, yerin altındaki madenlerin işlenmesinden uzaya giden araçların yapımına, hastalıklarda kullanılan ilaçlara kadar hayatın her alanında var olan önemli bir bölümdür.

Öğrencilerimiz, Anadolu Teknik Programı (ATP) ve Anadolu Meslek Programı (AMP) olmak üzere 2 ayrı öğretim programında eğitim-öğretim görmektedirler. ATP programına öğrencilerimiz LGS puanlarına göre yerleşmekte, Hazırlık + 4 yıl olmak üzere toplam 5 yıl süresince eğitim almaktadırlar. AMP programı ise Merkezi Yerleştirmeye göre öğrenci almakta, öğrencilerin Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) baz alınmaktadır.

Alanımızda, döner sermaye kapsamında dezenfektan, kolonya, sıvı sabun, kar solüsyonu vb. ürünlerin üretimi, alanında tecrübeli öğretmenlerimiz refakatinde öğrenciler tarafından yapılmaktadır.

Muhasebe ve Finansman Alanı

İşletmelerin başarısı ve işletme kazançlarının artması etkin bir muhasebe ve finansman yönetimi ile mümkündür. Günümüzde neredeyse her işletmenin kendi bünyesinde Muhasebe departmanı bulunmaktadır.

Okulumuzda öğrencilerimiz alanımıza Anadolu Meslek Programı (AMP) dahilinde, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) ortalamaları baz alınarak yerleşmektedirler. Alanımızın eğitim süresi 4 yıldır.

https://meslegimhayatim.meb.gov.tr/

3.ATP programlarının öğrenci kontenjanları ve puanları nedir?

ATP programlarının kontenjanları Bilişim Teknolojileri Hazırlık Sınıfı için 30, Elektrik Elektronik Teknolojileri Hazırlık Sınıfı için 30 ve Kimya Teknolojisi Hazırlık Sınıfı için 30 öğrenci ile sınırlıdır.

2024 – 2025 LGS Sonuçlarına göre Bilişim Teknolojileri tavan puan 435,0260; Elektrik Elektronik Teknolojileri alanımız için tavan puan 435,3976; Kimya Teknolojisi alanı için tavan puan 400,3230’dur.

4.AMP programlarının öğrenci kontenjanları ve puanları nedir?

AMP programlarında OBP puanı ile okulumuza yerleşen öğrencimize ait en yüksek ortalama 96.541’dir. AMP programlarında her alanımızın 35 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.

5.Öğrenim süresi ne kadardır?

Okulumuzun ATP programlarında bulunan Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanı, Kimya Teknolojisi Alanlarında 1 yıl Hazırlık + 4 yıl olmak üzere toplam 5 yıllık eğitim - öğretim uygulanmaktadır.

AMP programlarımızdaki bölümlerimizde ise eğitim - öğretim süresi toplam 4 yıldır.

6.Okulunuzun katılım gösterdiği ulusal ve uluslararası projeler nelerdir?

Okulumuz 2021 – 2027 yılları arasında Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketlilikleri akreditasyonuna sahiptir. Bu akreditasyon ile her yıl en az 32 öğrencimiz 21 günlük kısa dönem staj hareketliliği; en az 4 öğrencimiz 90 günlük uzun dönem staj hareketliliği; en az 12 öğretmenimiz İş Başı Eğitim hareketliliği; en az 4 öğrencimiz ve 2 öğretmenimiz Mesleki Beceri Yarışmalarına Katılım faaliyeti yürütmektedir.

Ayrıca Erasmus+ hareketliliği dışında, Erasmus kapsamında okul hareketlilikleri yürütmekte, Avrupa ülkelerine hareketlilik düzenlemekte ve yurt dışından öğrenci ve öğretmen misafirlerimizi ağırlamaktayız. Yürüttüğümüz projelerin detayları sitemizin “Erasmus” modülünde belirtilmiştir.

Okulumuzun bünyesinde bulunan 4 ayrı robot takımında biri olan VEX IOROBOT, son 2 yıldır okulumuzu ve ülkemizi Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen Vex Robotics Dünya Şampiyonası’nda temsil etmiş ve şampiyonadan iki yıl üst üste ödülle dönmüştür.

Yine robot takımlarımızdan MEB IOROBOT 15. MEB Uluslararası Robot Yarışması Temalı kategorisinde Türkiye 1.si ve Türkiye 3.sü olmuştur.

Okulumuzda her yıl TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği düzenlenmektedir ve 20 ayrı proje ile öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz projelerini sergilemektedir.

Okulumuz Girişimcilik Kulübü 2024 yılında TOBB Projektör yarışmasında İstanbul 2.si olmuştur.

7.Okulunuzda düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler nelerdir?

Okulumuzun voleybol, futsal ve masa tenisi takımları her yıl düzenlene Gençlik oyunları ve bölgesel yarışmalarda derece almaktadır. İbrahim Özaydın Ergin İzci Ocağı öğrencilerimiz, liderleri eşliğinde sayısız toplum yararına faaliyet yürütmüşlerdir. Okulumuzun yayını IO-Dergi her yıl özenle hazırlanmaktadır. Dergimize PDF formatında ulaşabilirsiniz.

8.Okulunuzun fiziki imkanları nelerdir? (Kütüphane, atölye, spor salonu vb.)

Okulumuzda bir Z-Kütüphane, 24 adet mesleki atölye ve laboratuvar, 1 Fizik laboratuvarı, 1 Biyoloji laboratuvarı, 1 Görsel Sanatlar atölyesi, 1 müzik dersliği bulunmaktadır. Okulumuzda kapalı spor salonumuz mevcuttur.

9.Okulda destekleme ve yetiştirme kursları düzenleniyor mu?

Okulumuzda Destekleme ve Yetiştirme Kursları yapılmaktadır. Akademik destek sınıflarımızda periyodik deneme sınavları uygulanmaktadır; sınav künyeleri eğitim koçluğu yapan öğretmenlerimiz tarafından analiz edilerek, öğrencilerimize bireysel dönüşler yapılmaktadır.

10.Okulda öğrenci kıyafet zorunluluğu var mı?

Okulumuzda kıyafet zorunluluğumuz vardır. Siyah pantolon ve okulumuzun armasını taşıyan t-shirt ve sweatshirt giyilmektedir.

11.Okulunuzda staj süreci nasıl yürütülmektedir?

ATP programındaki öğrencilerimizin staj zorunluluğu 40 gündür, öğrencilerimiz 11. Sınıfın sonunda yaz aylarında stajlarını tamamlamaktadır. AMP programında öğrencilerimiz stajlarını eğitim – öğretim sezonu içinde tamamlamaktadır. Hafta içi 3 gün işletmelerinde mesleki eğitimlerini tamamlamakta, 2 gün ise okulda kültür derslerine katılarak akademik eğitimlerini yürütmektedirler.

12.Okulunuzda öğrenci servis imkânı var mı?

Okulumuzda servis imkanı bulunmaktadır.

Okulumuza ait yürütülen tüm etkinlikler sosyal medya hesaplarımızda ve okulumuzun web sitesinde yayınlanmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.12.2024 - Güncelleme: 13.12.2024 21:53 - Görüntülenme: 221
  Beğen | 0  kişi beğendi