T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ARNAVUTKÖY - İbrahim Özaydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Saadet BEKTAŞ - Okul Müdürü

1981 İzmir doğumlu olan Saadet BEKTAŞ, Karşıyaka Anadolu Teknik Lisesi Büro Yönetimi Alanı mezuniyeti sonrasında, Gazi Üniversitesi Büro Yönetimi Öğretmenliği Alanından mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Teorisi alanında tamamlamış olup, halen aynı üniversite ve alanda Doktora eğitimine devam etmektedir.

2004 Yılında Avcılar Ticaret Meslek Lisesinde Büro Yönetimi öğretmeni olarak meslek hayatına başlamış, aynı okulda Alan Şefliği ve Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, okulumuzda 2016 - 2021 yılları arasında Müdür yardımcılığı yaptıktan sonra, 2021 yılı Temmuz ayı itibariyle okulumuzda Okul Müdürü görevini sürdürmektedir.

Görev yaptığı tüm okullarda çok sayıda proje yürüten Saadet BEKTAŞ, MEGEP Kapsamında Ulaştırma Hizmetleri - Lojistik alanının tanımlanması sürecinde aktif rol almıştır. İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında projeler hayata geçirmiştir. Gençlik Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Sağlık İçin Sür projesi ile gençlere sağlıklı yaşamı aşılayan bisiklet kültürünü tanıtmışır.

Mesleki ve Teknik Eğitimin niteliklerinin arttırılması ve Okul - Sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi için düzenli olarak Okul - Sanayi İşbirliği çalıştayları düzenlemiş, istihdam garantili işbirliği protokolleri ile hem okulumuza yeni atölyeler kazandırmış, hem de gençlerin daha mezun olmadan istihdam edilmelerinin garanti altına alınmasını sağlamıştır. Halen devam eden 11 farklı işbirliği protokolü bulunmaktadır.

Meslek hayatı boyunca özellikle kız çocuklarının okullaşması, nitelikli eğitim alması konusunda çok sayıda çalışmaya imza atmış, bu çalışmaları nedeniyle 2018 yılında İstanbul ilini temsilen Yılın Öğretmeni ünvanı ile Çanakkale törenlerine katılmıştır.

Bugüne kadar 10´dan fazla ülkede Mesleki ve Teknik Eğitimi yerinde incelemiş, 8 farklı Erasmus+ projesinde koordinatör olarak proje hazırlama ve yürütme işlerini başarıyla tamamlamış olup, Türkiye´de sadece 11 okulda bulunan Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonunun okulumuza kazandırılmasında aktif rol oynamıştır.

Evli ve 1 çocuk annesi olan Saadet BEKTAŞ, iyi derecede İngilizce bilmektedir.